Vos / van der Put

  • Rob

    Herhaalde oproep voor:

    De overlijdensplaats- en datum van Carolina Maria Sophia Vos. Geboren op 27-7-1860 te Den Bosch. Zij trouwde op 13-1-1903 te Den Bosch met Petrus Adrianus van der Put (geboren 2-11-1865 te Breda en eerder getrouwd geweest met Johanna Maria Vermeulen). Petrus vertrok in 1913 naar de USA terwijl ze niet gescheiden waren.

    Carolina begon een merkwaardige zwerftocht door Nederland. Na allerlei omzwervingen arriveert ze in maart 1919 vanuit Utrecht in Zandvoort en vertrekt daar in september van dat jaar met onbekende bestemming. Het vermoeden bestaat dat zij in of voor 1932 is overleden.

    Wie heeft meer informatie over haar?

    ps. Genlias geeft geen resultaat.

  • Everardus

    Rob,

    Rouwadvertentie of Centraal Testamentenregister?

    Memoirie van Successie tot 1922 openbaar bij de Rijksarchieven.

    Resultaat kan natuurlijk nihil zijn.

    Gr.

    Everardus

  • Rob

    Everardus,

    Bij familieberichtenonline (http://www.hollants.net/) geeft geen resultaat. Op de site van het Overheidsloket wordt wat betreft inzage in het testamentenregister gezegd:

    nformatie wordt alleen schriftelijk verstrekt na overlegging van een (kopie)akte van overlijden uit de burgerlijke stand.

    Tja, en naar die gegevens ben ik dus op zoek…

    Op het Noord-Hollands Archief in Haarlem is een en ander ook al uitgezocht. Zij vertrekt in 1919 vanuit Zandvoort met onbekende bestemming (de kaart vermeldt niet waarheen).

    Dus misschien heeft iemand haar (of haar partner) in zijn of haar stamboom, want ze kan natuurlijk op elke plaats ter wereld overleden zijn.

  • Everardus

    Rob,

    Heb je de advertenties bij het Centraal Bureau voor Genealogie en bij de Nederlands Genealogische Vereniging (NVG) geraadpleegd?

    Wat op internet te vinden is, staat niet in verhouding met wat de 2 instellingen te bieden hebben.

    Gr.

    Everardus

  • Rob

    Nee, daar ben ik nog niet geweest (althans wat deze naam betreft). Ze hebben daar inderdaad behoorlijk veel, alleen jammer genoeg nog niet online.

    Bedankt voor je adviezen

    Rob