Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Een kaassausje van 30 plus kaas smaakt dat wel

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
in: Koken
1.7K
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Boeiend...

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Als je een kaassaus niet al te vet wil maken en een 30plus kaas als basis wil gebruiken (gaat zelfs goed met 20plus), doe er dan een beetje roquefort of danish blue doorheen. Daar heb je heel weinig van nodig om de boel een stuk krachtiger van smaak te maken terwijl het totale sausje niet veel vet hoeft te bevatten en toch heel smakelijk wordt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Andere antwoorden (4)

Nou, persoonlijk vind ik de kaas zelf al niet om over nar huis te schrijven (eet dan géén kaas), dus ik vrees dat een sausje ervan ook geen culinaire traktatie zal zijn. De vraag is natuurlijk of het vetgehalte hoog genoeg is om de kaas te laten smelten ; dat denk ik wel. 30 + is ook nog niet extreem light, dus dat moet nog wel lukken. Dus als je de kaas te pruimen vind, moet je er ook prima een sausje van kunnen maken. Twintig plus zal lastiger gaan worden vrees ik. Dan kun je beter minder kaas gebruiken en de saus met slanke kookroom vermeerderen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Kun je geen smeerkaas gebruiken? Deze vind ik zelf smakelijker als een plak 30+
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Of smeltkaas?
Kaassaus heb ik nog nooit gemaakt, maar wel 30+-kaasplakjes over een gebakken ei, of in een tostie, of plakjes over de bloemkool, en dan onder de gril, en dat ging prima. Ik vind 'Lightlife' er erg voor geschikt (die zo smaakt naar emmentaler). Ik denk, dat het prima zal smaken, vooral als je er nog wat verse parmezan doorheenraspt - die is ook mager, en maakt het net ietsje pittiger.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Dit kan prima! Het prettige van kaassaus is dat je de smaak nog wat kunt verbeteren met kruiden. Als je de saus gemaakt hebt, kun je de saus proeven en met wat peper en evt. wat kruidenbouillonpoeder op smaak kunt brengen.

Toegevoegd na 4 minuten:
Haal wel lekkere 30+ kaas, want de kwaliteit van de kaas maakt wel uit. De markt heeft tegenwoordig een grote keus aan magere kaassoorten, die beduidend beter smaken dan de supermarktkazen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding